• Tandimplsntat, broar och kronor är vårt expert område.

  Placeholder Tandblekning Stockholm Tandblekning surgery2 new

 • Behandling av tandlossning med laser med mycket goda resultat.

  Placeholder Tandblekning Stockholm Tandblekning teethmachine two

 • Behov av estetisk tandvård, skalfasader? DSD, 3D tekniken och laser ger oss bästa resultatet.

  Placeholder Tandblekning Stockholm Tandblekning teethmachine2 two

 • I behov av akuttandvård? Vi hjälper dig oftast samma dag.

  Placeholder Tandblekning Stockholm Tandblekning shahla two

 • Vi driver framtidens tandvård kliniken genomgår regelbundet kvalitetssäkring enligt patientsäkerhetslagen.

  Placeholder Tandblekning Stockholm Tandblekning docterimage two

 • Certifierad klinik för Invisalign, osynlig tandställning som jämnar till tandraden och är mycket skonsam behandling.

  Placeholder Tandblekning Stockholm Tandblekning docterimage three

Tandblekning

Vill du få ett vitare leende? Det finns flera bra metoder för blekning av tänder. Alla människor har en egen grundfärg på sina tänder som skiftar från person till person. Beroende på vilken färg du har från början kan det vara mer eller mindre enkelt att bleka tänderna. Gula nyanser är lättare att bleka än grå/blåa. Men är förutsättningarna de rätta blir resultatet mycket bra!

Innan tandblekning bör tänderna undersökas av en tandläkare eller tandhygienist för att säkerställa att du inte har några obehandlade kariesangrepp, tandfrakturer, otäta fyllningar, tandsten eller andra skador. Dessa är viktiga att behandla innan tandblekning för att säkerställa att behandlingen kan ske på ett riskfritt och säkert sätt.

Vi på Astondental erbjuder klinikblekning och hemblekning. Resultatet av tandblekning kan vara väldigt länge vid god munhygien samt undvika rökning och föda som kan missfärga tänderna.

Ibland kan det vara svårt att uppnå önskat resultat med tandblekning då rekommenderas att göra skalfasader.

Tandblekning på kliniken enligt Brilliant Smile

Tandblekning gör att du får vitare och fräschare tänder jämfört med innan tandblekningen, ibland så mycket som 10 nyanser vitare. Behandlingen börjar med att vi på en färgskala bestämmer vilken färg dina tänder har. Därefter skyddar vi ditt tandkött, läppar och tunga, lägger tandbleknings gel på tänderna och belyser dem med en UV-lampa. Denna procedur tar en kvart och upprepas med gel tre gånger , medan du kopplar av i vår mjuka tandläkarstol. När tandblekningen är klar, efter ungefär en och en halvtimme, ser du resultatet direkt. För mer info kan du se filmen om blekning här

Vi har valt att arbeta med Brilliant Smile som är en väldokumenterad behandlingsmetod i USA. Efter att ha provat andra metoder har vi kommit fram till att det är just Brilliant Smile som ger det bästa resultatet för patienten oftast helt utan biverkningar. Vi alltid rekommenderar skölja med flour som minskar risken för ilningar. Du bör undvika mat och föda som kan missfärga tänderna tex. vin, blåbär mm. i ca en vecka.

Hemblekning med Crest Whitestrips

Du kan köpa tunna stripps av oss och enkelt själv bleka hemma med bra resultat . Du sätter det tunna plast strippsen, som innehåller blekningsmaterial, på dina tänder under en halvtimme varefter du sköljer munnen. Denna procedur upprepar du dagligen under ca en vecka eller tills du är nöjd med resultatet.

Hemblekning med plastskenor

Vid första besöket undersöker vi att du inte har några hål i tänderna och att allt ser bra ut i munnen. Därefter tar vi avtryck för att tillverka skenor helt anpassade till dina käkar. Vid det andra besöket provar vi skenorna. Du får material och instruktioner och kan börja tandblekningen hemma. Det tar 7-10 dagar att uppnå önskat resultat.

Tandblekning hemma med perfekt resultat/ före efter/Astondental Tandblekning Stockholm Tandblekning image11

Tandblekning på kliniken med perfekt resultat/ före efter/Astondental

Det kan förekomma biverkningar i form av ilningar och ökad känslighet under en period efter blekningen. Besvären går i dessa fall över successivt efter att behandlingen avslutats.