+46 821 16 70 info@astondental.se

Estetisk tandvård

Estetisk tandvård syftar till att förbättra utseendet på tänderna och munnen.

Estetisk tandvård inkluderar behandlingar som tandblekning, skalfasader, tandreglering, tandimplantat, porslinskronor och kosmetisk tandkirurgi för att uppnå ett mer attraktivt och symmetriskt leende. Vi är specialiserade inom en mängd olika behandlingar, korrigering av tandkött med laser t.ex. om du har så kallad ”gummy smile” för att ge dig det självsäkra leendet du förtjänar. Dessutom erbjuder vi omfattande traditionell tandvård, och våra erfarna tandläkare är anslutna till Försäkringskassan. Upplev enastående resultat och expertvård – kontakta oss idag för att boka din konsultation! boka tid

Astondental i Stockholm erbjuder estetisk tandvård och kosmetisk tandvård med bästa möjliga resultat.

Oavsett vilken behandling som skulle lämpa sig bäst för just dig, så ser vi till att gå igenom alternativen så att du känner dig nöjd inför, under och efter din behandling hos oss. Upplev tandvård utan stress i vår avslappnade och välkomnande miljö! Hos oss garanterar vi dig ett smidigt och bekymmersfritt tandläkarbesök. Vi är medlemmar i många internationella föreningar inom estetisk tandvård och genomgår regelbundet kurser där vi kan säkra färska kunskaper inom estetisk tandvård. Detta innebär att vi kan ge dig bättre kvalitet och säkrare resultat. Vår professionella personal är här för att lyssna på dina behov och ge svar på alla dina frågor från första stund. Ta steget mot en friskare och vackrare mun med oss – boka ditt besök idag!

Upptäck toppmodern tandvård hos Astondental

Stig in i en värld av komfort och modernitet på vår klinik, där vi kombinerar en lugnande atmosfär med det allra senaste inom teknologin. Vi strävar efter att göra din vistelse hos oss så smidig som möjligt. Med vår avancerade digitala avtrycksteknik scannar vi dina tänder snabbt och utan besvär, vilket eliminerar behovet av traditionella avtrycksmetoder med gummimassa. Det är inte bara bekvämt för dig, utan det är också en snabbare process och mer exakt och dessutom miljövänligt. Scanningen ger oss möjligheten att skapa en exakt 3D-bild av dina tänder, vilket gör det möjligt för oss att gemensamt planera den optimala behandlingen för dig. Denna metod kallas Digital Smile Design som gör det möjligt att skapa design på dina nya tänder innan de är tillverkade så du har möjlighet att se och känna i munnen ditt nya leende.

Tandvårdsbehandlingar

Invisalign, Den osynliga tandställningen.

Invisalign är en revolutionerande tandregleringsmetod som använder skräddarsydda, genomskinliga plastskenor för att justera tänderna. Dessa skenor är speciellt designade för varje individ baserat på deras unika tandställningsbehov. Med regelbundna skiften av skenorna, som tillverkas i en progressiv sekvens, flyttar Invisalign försiktigt tänderna till sina önskade positioner över tiden. Läs mer här.

Tandblekning med laser

Tandblekning med laser är en effektiv metod för att bleka tänderna och få ett vitare leende. Behandlingen utförs av en tandläkare eller tandhygienist och tar vanligtvis ca 60 minuter. Läs mer här.

Skalfasader:

Skalfasaderna i keramiskt material data framställs av oss själva genom CAD-CAM teknik på mycket kort tid, så att du slipper vänta. Skalfasader är tunna skal av porslin som placeras över framsidan av tänderna för att förbättra deras utseende. De används för att täcka upp missfärgningar, ojämnheter, eller för att korrigera formen och storleken på tänderna, vilket resulterar i ett mer enhetligt och attraktivt leende. För att få mer info om skalfasader. Läs mer här.

Förlängning av tänder med laser korrigering av tandköttet

Tandköttet kan formas eller justeras med hjälp av laserteknik för att förlänga tänderna. Denna procedur innebär att lasern används för att skulptera och forma tandköttet för att ge ett mer symmetriskt och estetiskt tilltalande utseende. Det kan användas för att korrigera tandköttsförhållandena och ge tänderna ett jämnare och balanserat utseende. Läs mer här.

Rengöring med Airflow

Airflow är en tandvårdsteknik som använder en mix av luft, vatten och ett speciellt småkornigt salt. Läs mer här.

Porslinskronor

Porslinskronor är tandskydd gjorda av keramiskmaterial som placeras över en skadad eller missformad tand. De återställer tandens form, funktion och estetik genom att täcka hela tanden. Porslinskronor är starka, hållbara och ser naturliga ut, vilket gör dem till ett populärt alternativ för att förbättra tandens utseende och styrka. Läs mer här.

Läs gärna mer om vad vi kan erbjuda inom estetisk tandvård genom att klicka dig in på de olika behandlingarna i listan här ovanför. Har du frågor? Då är du välkommen att ringa oss på 08-21 16 70 eller 08-10 92 93.

Frågor och svar om estetisk tandvård

Vad innebär en Invisalignbehandling?

När du har sneda tänder eller någon annan bett avvikelse kan vi rätta till dina tänder och göra de raka. Med hjälp av genomskinliga skenor som du byter själv hemma varje vecka flyttar tänderna till det läge vi vill ha de i.

Vilka fördelar finns det med tandimplantat jämfört med andra tandersättningsalternativ?

Tandimplantat är mycket bättre alternativ speciellt när granntänderna är friska och är intakta dvs. inte har någon fyllning. Då slipper man slipa i dina friska tänder för att göra en brygga eller bro.

Vad är skillnaden mellan skalfasader och tandkronor?

Tandkrona betyder när man slipar alla ytor på en tand för att skapa fäste, men skalfasad menas när man slipar väldigt lite på framdelen av en tand eller ibland inte alls.

Hur länge varar resultaten av tandblekning?

Detta beror helt på dina matvanor samt munhygienvanor. Om du t.ex. röker eller snusar håller resultatet kortare tid. Ju bättre munhygien du har ju längre håller resultatet.

Kan tandreglering utföras hos vuxna?

Det finns ingen begränsning i ålder när man vill göra tandställning. Det går att utföra och lyckas att få bra resultat i alla åldrar.