Responsive Menu
Add more content here...
+46 821 16 70 info@astondental.se

Amalgamsanering

Har du amalgamfyllningar kvar i munnen? Vi har lång erfarenhet av att genomföra säker amalgamsanering. Det är viktigt att behandlingen utförs på ett säkert sätt då vissa personer är känsliga och annars kan bli sjuka.

Många patienter beslutar sig för att byta ut sina amalgamfyllningar mot fyllningar i andra material. En del byter p.g.a. att det länge varit debatt om amalgam och kvicksilver medan andra önskar vita fyllningar av estetiska skäl. Vi rekommenderar i så fall att man byter sina gamla fyllningar mot nya i porslin. Porslinskronor håller bäst och har inga biverkningar. Man kan också byta till plastfyllningar som är ett billigare material med lägre hållfasthet.

Med vår Cerec 3 metod kan du i de flesta fall få porslinsfyllningar och kronor utförda vid ett behandlings tillfälle . Det innebär att du slipper temporära fyllningar och kronor och undviker långa behandlingstider.

Hos oss får du helt metallfri tandvård.

Vi rekommenderar Dig att ta antioxidanter några veckor innan du påbörjar amalgamsaneringen. Som antioxidanter fungerar t.ex. multivitaminer, mineraltabletter och selen.

För mer info hur behandlingen går till kan du titta på vår video

Amalgamsanering StockholmAstondental