+46 821 16 70 info@astondental.se

Tandimplantat i Stockholm

När man förlorat en eller flera tänder kan det påverka mycket hur man känner sig. Obekväma proteser är inte alltid ett alternativ man vill välja. Tandläkare Shahla hassanzadeh på Astondental kan istället hjälpa dig till ett naturligt och vackert resultat.

Har du friska kringliggande tänder rekommenderar vi alltid tandimplantat. Vi arbetar enligt den senaste tekniken, som innebär att endast en operation behövs och att du inte behöver vänta längre än 2–6 veckor på dina nya tänder. Implantat behandlingen genomförs på vår klinik i centrala Stockholm av vår erfarna tandläkare Shahla Hassanzadeh. Vi tillverkar dina tandimplantat kronor i keramiska material enligt CAD-CAM-metoden. Detta ger dig tänder som passar väldigt exakt i din tandrad och som inte stör kvarvarande tänder. Redan efter 2–4 månader kan du tugga igen.

Vi skapar ditt nya leende enligt Digital Smile Design – Det senaste inom estetisk tandvård för att ge det bästa resultatet.

Tandimplantat med perfekt resultat

Tandimplantat kan ersätta förlust av såväl enstaka tänder som helt tandlösa käkar, detta med ett naturligt och hållbart resultat. En stor fördel med tandimplantatet är att du får en fast förankrad tand. Dessutom undviker du att slipa ner dina andra tänder, något som kan behöva göras om du istället väljer en bro. En protes innebär en onödig belastning av dina kvarvarande tänder, och även detta undviks när du väljer implantat.

Genom den senaste röntgenutrustningen kan vi mäta exakt benkvalitet och benmängd före operation. Det resulterar i att vår tandläkare i förväg kan planera hur implantatet och tänderna ska sitta och se ut. Den utvecklade undersökningen, Orthophos Panoramaröntgen, genomförs på bara 14 sekunder hos oss. Det ger än lägre dos av strålning och samtidigt en lägre kostnad jämfört med andra metoder.

Vid otillräcklig benvolym skapar vi en benuppbyggnad med Bio Oss (benpulver eller benblock) som gör att du slipper bentransplantation.

Tandimplantat-pa-Astondental

Tandimplantat – Steg för steg

Det första som händer är att vi sätter titanskruvarna på plats i käkbenet. Behandlingen tar ca 1 timme att genomföra, och utförs under lokalbedövning och sedering. Sedering är ingen narkos, men gör så att du sover under hela operationen.

Efter 2–6 veckor installerar vi ett förlängningsrör på skruven, en så kallad distans. Beroende på käkbenets kvalitet så kan detta steg i vissa fall utföras samma dag som operationen ovan.

När titan skruven har läkt fäster vi kronan till titan skruven och distansen. Resultatet blir naturligt, och både känslan och utseendet är den av en riktig tand.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med dina tandproblem? Kontakta oss så berättar vi mer, eller följ processen i denna video.

Operation vid ett tandimplantat- Astondental

Operation vid ett tandimplantat- Astondental

Tandimplantat operation på Astondental

Tandimplantat operation på Astondental

Operation tandimplantat

Operation tandimplantat

Före och efter bilder Tandimplantat Astondental

Före och efter bilder Tandimplantat Astondental