Responsive Menu
Add more content here...
+46 821 16 70 info@astondental.se

Tandimplantat Stockholm

Tandimplantat har många fördelar och inkluderar möjligheten att ersätta enstaka förlorade tänder såväl som hela tandlösa käkar med en naturlig och hållbar lösning. En av de betydande fördelarna med tandimplantat är att de ger en fast och stabil tandersättning, vilket eliminerar behovet av att slipa ner befintliga tänder, något som ofta är nödvändigt vid användning av traditionella broar. Dessutom undviker du onödig belastning på dina återstående tänder, vilket är fallet med proteser.

Hur lång tid tar det att få ett tandimplantat?

Har du friska kringliggande tänder rekommenderar vi alltid tandimplantat. Vi arbetar enligt den senaste tekniken, som innebär att endast en operation behövs och att du inte behöver vänta längre än 2–6 veckor på dina nya tänder. Implantat behandlingen genomförs på vår klinik i centrala Stockholm av vår erfarna tandläkare Shahla Hassanzadeh. Vi tillverkar dina tandimplantat kronor i keramiska material enligt CAD-CAM-metoden. Detta ger dig tänder som passar väldigt exakt i din tandrad och som inte stör kvarvarande tänder. Redan efter 2–4 månader kan du tugga igen.

Vad kostar tandimplantat?

Kostnaden för tandimplantat varierar av flera skäl. För det första beror det på din individuella situation och behov. För det andra påverkas priset av vilken typ av implantat som behövs. Om du är berättigad till högkostnadsskyddet kan du också få delar av behandlingskostnaden täckta av Försäkringskassan. Innan vi påbörjar någon behandling kommer du alltid att få en detaljerad kostnadsuppskattning och en fullständig kostnadsöversikt.

Förlusten av en eller flera tänder är en omständighet som kan ha en betydande påverkan på individens fysiska och psykiska välmående. Traditionella och obekväma protester är inte alltid det optimala valet för alla patienter. Som professionell tandläkare med ett dedikerat team på Astondental, strävar vi efter att erbjuda våra patienter ett naturligt och estetiskt tilltalande resultat.

Vi skapar ditt nya leende enligt Digital Smile Design – Det senaste inom estetisk tandvård för att ge det bästa resultatet.

 

Tandimplantat med perfekt resultat

Tandimplantat kan ersätta förlust av såväl enstaka tänder som helt tandlösa käkar, detta med ett naturligt och hållbart resultat. En stor fördel med tandimplantatet är att du får en fast förankrad tand. Dessutom undviker du att slipa ner dina andra tänder, något som kan behöva göras om du istället väljer en bro. En protes innebär en onödig belastning av dina kvarvarande tänder, och även detta undviks när du väljer implantat.

Genom den senaste röntgenutrustningen kan vi mäta exakt benkvalitet och benmängd före operation. Det resulterar i att vår tandläkare i förväg kan planera hur implantatet och tänderna ska sitta och se ut. Den utvecklade undersökningen, Orthophos Panoramaröntgen, genomförs på bara 14 sekunder hos oss. Det ger en lägre dos av strålning och samtidigt en lägre kostnad jämfört med andra metoder.

Vid otillräcklig benvolym skapar vi en benuppbyggnad med Bio Oss (benpulver eller benblock) som gör att du slipper bentransplantation.

Tandimplantat – Steg för steg

Tandimplantat-pa-AstondentalDet första som händer är att vi sätter titanskruvarna på plats i käkbenet. Behandlingen tar ca 1 timme att genomföra, och utförs under lokalbedövning och sedering. Sedering är ingen narkos, men gör så att du sover under hela operationen.

 Efter 2–6 veckor installerar vi ett förlängningsrör på skruven, en så kallad distans. Beroende på käkbenets kvalitet så kan detta steg i vissa fall utföras samma dag som operationen ovan.

 
När titan skruven har läkt fäster vi kronan till titan skruven och distansen. Resultatet blir naturligt, och både känslan och utseendet är den av en riktig tand. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med dina tandproblem? Kontakta oss så berättar vi mer, eller följ processen i denna video.

Operation vid ett tandimplantat- Astondental

Operation vid ett tandimplantat- Astondental

Tandimplantat operation på Astondental

Tandimplantat operation på Astondental

Operation tandimplantat

Operation tandimplantat

Före och efter bilder Tandimplantat Astondental

Före och efter bilder Tandimplantat Astondental