+46 821 16 70 info@astondental.se

Frågor & Svar

Hur lång tid tar det att göra implantat behandling?

Det beror på kvaliteten på ditt käkben. Om du har tillräckligt med ben kan du få dina nya tänder på bara 2 veckor annars måste man vänta minst 6 veckor på läkningen.

Lämnas garanti på behandligar hos Astondental?

Ja, två år på fasta protetiska ersättningar och ett år på avtagbara protetiska konstruktioner. Till fasta protetiska arbeten räknas t.ex. broar, porslinskronor och inlägg, implantat – broar och kronor.

Proteser och bettskenor är avtagbara protetiska ersättningar. För att garantin ska gälla måste du komma på kontinuerliga kontroller samt sköta din munhygien. Om du röker och ska få implantat måste du avstå från rökning åtminstone under läkningsperioden som ofta brukarvara ca 6 veckor.

Kan man dela upp betalningen?

Om du har en fast anställning och inte har några betalningsanmärkningar kan vi ansöka om kredit för dig hos Intercard. När ansökan blir godkänd då kan du betala din räkning till Intercard inom två år. Vi erbjuder också räntefri avbetalning på ett år.

Känns det någon smärta eller obehag vid operationer?

När du ska bli opererad eller genomgå någon annan behandling som du känner oro och obehag inför, är det möjligt att få lugnande medel, så kallad sedering på praktiken strax innan behandlingen. Detta gör att du blir väldigt avslappnad samtidigt som bedövningen blir mer verksam. De flesta patienter blir mycket sömniga och kommer efteråt inte ihåg så mycket av behandlingen. Därför är det viktigt att du har en vän eller släkting med dig som kan följa dig hem efter behandlingen. Du får inte ta någon sömntablett, dricka vin eller sprit kvällen före behandlingen.