Responsive Menu
Add more content here...
+46 821 16 70 info@astondental.se

Frågor & Svar

Hur lång tid tar det att göra tandimplantat-behandling?

Det beror på kvaliteten på ditt käkben. Om du har tillräckligt med ben kan du få dina nya tänder på bara 2 veckor annars måste man vänta minst 6 veckor på läkningen.

Hur länge håller tandimplantat?

Tandimplantat har bästa prognosen och kan hålla hela livet om patienten sköter sin munhygien bra och går på regelbundna kontroller hos tandläkare.
Vissa omständigheter kan påverka negativt som diabetes.

Vad kostar tandimplantat?

Ett tandimplantat kan kosta mellan 15000:- – 25000:- beroende på vad man har för rabatt från Försäkringskassan.

Vad är skalfasad?

Skalfasad är en tunn fasad som görs hos tandtekniker efter att tandläkaren har tagit avtryck på tänderna. Oftast behöver man slipa väldigt lite på emaljen 0.1-0.2mm bara för att få bättre fäste på tänderna.

Hur länge håller skalfasader?

Skalfasader kan hålla upp till 30 år och ännu längre beroende på hur patienten sköter sin munhygien. Om han eller hon gnisslar tänderna och inte använder sin bettskena tex. kan de gå sönder.

Vad kostar skalfasader?

Skalfasad är en tunn porslinsfasad som oftast limmas fast på bara framsidan av en tand för att ge bra estetisk form och eller färg. En skalfasad kan kosta mellan 5500:- till 11000:- per tand

Varför får man tandlossning?

Tandlossning är ärftligt och de som har ärvt generna har tendens att få lättare inflammation i tandköttet och om man inte gör något åt inflammationen som visas som rodnad och blödning i tandköttet, når sjukdomen in i benet och benet börjar brytas ned. Senare kan tanden komma helt ut från sitt fäste.
Obehandlad tandlossning kan skada hjärtat och andra delar av kroppen.

Hur ser tandlossning ut?

Ett första tecken på att man har tandlossning är att få blödning och rodnad i tandköttet som orsakas av bakterier och plack eller tandsten. Senare bildas tandköttsfickor och så småningom bendestruktion.

Vad är invisalign?

Invisalign är en typ av tandställning som är osynlig och genomförs med hjälp av genomskinliga skenor. Dessa skenor tillverkas av Align Technology i USA och du byter dessa efter en behandlingsplan du får av din tandläkare.

Hur länge har man invisalign?

Tiden av behandling är olika och beror på svårighetsgraden. Det kan variera mellan 3- 18 månader. De flesta fall tar inte längre än 9 månader.

Vad kostar invisalign?

Beroende på svårighetsgraden kan invisalign kosta mellan 30000.- – 70000:-

Vad är estetisk tandvård?

Estetisk eller kosmetisk tandvård är en rad av olika behandlingar som hjälper till att få ett bra och fräscht utseende på tänderna samt få ett jämnt och harmoniskt leende. Exempel till dessa behandlingar hör skalfasader, porslinskronor och broar, tandställning, tandköttsjusteringar, tandblekning och många fler.

Vad ingår i en basundersökning hos tandläkare?

En basundersökning är en rutinkontroll hos tandläkare och i undersökningen ser man över alla tänder, 4 st. röntgenbilder ingår och lättare tandstensrengöring. Även kontroll av tandköttet och bettet ingår.

Lämnas garanti på behandligar hos Astondental?
Ja, två år på fasta protetiska ersättningar och ett år på avtagbara protetiska konstruktioner. Till fasta protetiska arbeten räknas t.ex. broar, porslinskronor och inlägg, implantat – broar och kronor.

Proteser och bettskenor är avtagbara protetiska ersättningar. För att garantin ska gälla måste du komma på kontinuerliga kontroller samt sköta din munhygien. Om du röker och ska få implantat måste du avstå från rökning åtminstone under läkningsperioden som ofta brukarvara ca 6 veckor.

Kan man dela upp betalningen?
Om du har en fast anställning och inte har några betalningsanmärkningar kan vi ansöka om kredit för dig hos Intercard. När ansökan blir godkänd då kan du betala din räkning till Intercard inom två år. Vi erbjuder också räntefri avbetalning på ett år.
Känns det någon smärta eller obehag vid operationer?
När du ska bli opererad eller genomgå någon annan behandling som du känner oro och obehag inför, är det möjligt att få lugnande medel, så kallad sedering på praktiken strax innan behandlingen. Detta gör att du blir väldigt avslappnad samtidigt som bedövningen blir mer verksam. De flesta patienter blir mycket sömniga och kommer efteråt inte ihåg så mycket av behandlingen. Därför är det viktigt att du har en vän eller släkting med dig som kan följa dig hem efter behandlingen. Du får inte ta någon sömntablett, dricka vin eller sprit kvällen före behandlingen.