Responsive Menu
Add more content here...
+46 821 16 70 info@astondental.se

Tandblekning Stockholm

Tandläkarens Guide till Tandblekning: Återfå Ett Strålande Leende
Välkommen till vår tandläkarmottagning i Stockholm! Ett strålande leende är något vi alla strävar efter, och tandblekning är en populär metod för att uppnå det. Som din tandläkare är jag här för att ge dig en insiktsfull guide om tandblekning, hur det fungerar, dess fördelar och vad du bör tänka på.

Vad är Tandblekning?
Tandblekning är en kosmetisk tandvårdsprocedur som syftar till att ljusa upp dina tänder och ta bort missfärgningar och fläckar. Det är en säker och effektiv metod för att återfå ett ljusare leende. 

Hur Fungerar Tandblekning?
Tandblekningsprocessen innebär användning av en bleknings gel, vanligtvis baserad på väteperoxid eller karbamidperoxid. Denna gel tränger in i tandens emalj och bryter ner de missfärgande ämnena. Under behandlingen bryts även de gula och bruna fläckarna på dina tänder ner, vilket resulterar i en ljusare färg.

Fördelar med Tandblekning:
1. Förbättrat självförtroende: Ett vitare leende kan påverka positivt ditt självförtroende och göra att du känner dig mer tillfreds med din utstrålning.
2. Snabb och bekväm: Tandblekning är en relativt snabb och smärtfri procedur som kan utföras både hemma och på kliniken.
3. Säker och övervakad: När du väljer att utföra tandblekning på en tandläkarmottagning, får du en övervakad och säker behandling för att minimera riskerna för biverkningar.
4. Långvariga resultat: Med lämplig vård kan resultaten av tandblekning vara långvariga, särskilt om du undviker tobak och färgrika drycker.

Typer av Tandblekning:
1. Professionell tandblekning: Denna utförs på kliniken och ger snabba och pålitliga resultat. Tandläkare använder en högre koncentration av blekningsgel än de som finns tillgängliga för hemmabruk.
2. Hemmablekning: Din tandläkare kan även ge dig anpassade skenor och en mildare blekningsgel för hemmabruk. Behandlingen tar längre tid än på kliniken, men du har kontrollen över processen.
3. Övriga produkter: Det finns en mängd OTC-tandblekningsprodukter, såsom tandblekningsremsor och tandblekningspennor. Dessa kan vara ett alternativ för vissa, men de ger oftast inte lika dramatiska resultat som professionell tandblekning.

Vad du bör tänka på:
● Konsultera din tandläkare: Innan du börjar med tandblekning, är det viktigt att konsultera din tandläkare för att säkerställa att du är en lämplig kandidat och för att få rekommendationer om den bästa metoden för dig.
● Biverkningar: Vissa människor kan uppleva tillfällig känslighet i tänderna eller irritation i tandköttet. Det är viktigt att rapportera eventuella biverkningar till din tandläkare.
● Underhåll: För att behålla de blekta resultaten är det viktigt att undvika tobak och färgrika drycker, samt att bibehålla en god munhygien.
Sammanfattningsvis är tandblekning en effektiv och säker metod för att återfå ett strålande leende. Kom ihåg att diskutera dina mål och behov med din tandläkare innan du påbörjar en tandblekningsbehandling för att säkerställa de bästa resultaten. Vi är här för att hjälpa dig att uppnå det leende du alltid har drömt om!

Vill du få ett vitare leende? Vi använder flera bra metoder för blekning av tänder. Alla människor har en egen grundfärg på sina tänder som skiftar från person till person. Beroende på vilken färg du har från början kan det vara mer eller mindre enkelt att bleka tänderna. Gula nyanser är lättare att bleka än grå/blåa.

Innan tandblekning bör tänderna undersökas av en tandläkare eller tandhygienist för att säkerställa att du inte har några obehandlade karies angrepp, tandfrakturer, otäta fyllningar, tandsten eller andra skador. Dessa är viktiga att behandla innan tandblekning för att säkerställa att behandlingen kan ske på ett riskfritt och säkert sätt.

Vi på Astondental erbjuder klinikblekning och hemblekning. Resultatet av tandblekning kan vara väldigt länge vid god munhygien samt undvika rökning och föda som kan missfärga tänderna.

Ibland kan det vara svårt att uppnå önskat resultat med tandblekning då rekommenderas att göra skalfasader.

Blekning med laser ger bästa resultat

Vi erbjuder blekning med laser Biolase som ger mycket goda resultat. Metoden är mycket skonsammare, ger inga ilningar samt tiden i stolen är betydligt kortare  jämfört med de andra metoder.

Hemblekning med plastskenor

Vid första besöket undersöker vi att du inte har några hål i tänderna och att allt ser bra ut i munnen. Därefter tar vi avtryck för att tillverka skenor helt anpassade till dina käkar. Vid det andra besöket provar vi skenorna. Du får material och instruktioner och kan börja tandblekningen hemma. Det tar 7-10 dagar att uppnå önskat resultat.

För mer info kan du se filmen om blekning här

Det kan förekomma biverkningar i form av ilningar och ökad känslighet under en period efter blekningen. Besvären går i dessa fall över successivt efter att behandlingen avslutats.
Tandblekning på kliniken med perfekt resultat/ före efter/Astondental