+46 821 16 70 info@astondental.se

Tandblekning

Vill du få ett vitare leende? Det finns flera bra metoder för blekning av tänder. Alla människor har en egen grundfärg på sina tänder som skiftar från person till person. Beroende på vilken färg du har från början kan det vara mer eller mindre enkelt att bleka tänderna. Gula nyanser är lättare att bleka än grå/blåa.

Innan tandblekning bör tänderna undersökas av en tandläkare eller tandhygienist för att säkerställa att du inte har några obehandlade karies angrepp, tandfrakturer, otäta fyllningar, tandsten eller andra skador. Dessa är viktiga att behandla innan tandblekning för att säkerställa att behandlingen kan ske på ett riskfritt och säkert sätt.

Vi på Astondental erbjuder klinikblekning och hemblekning. Resultatet av tandblekning kan vara väldigt länge vid god munhygien samt undvika rökning och föda som kan missfärga tänderna.

Ibland kan det vara svårt att uppnå önskat resultat med tandblekning då rekommenderas att göra skalfasader.

Tandblekning på kliniken enligt Brilliant Smile

Tandblekning gör att du får vitare och fräschare tänder jämfört med innan tandblekningen, ibland så mycket som 10 nyanser vitare. Behandlingen börjar med att vi på en färgskala bestämmer vilken färg dina tänder har. Därefter skyddar vi ditt tandkött, läppar och tunga, lägger tandbleknings gel på tänderna och belyser dem med en UV-lampa. För mer info kan du se filmen om blekning här

Blekning med laser ger bästa resultat

Vi erbjuder blekning med laser Biolase som ger mycket goda resultat. Metoden är mycket skonsammare, ger inga ilningar samt tiden i stolen är betydligt kortare  jämfört med de andra metoder.

Hemblekning med plastskenor

Vid första besöket undersöker vi att du inte har några hål i tänderna och att allt ser bra ut i munnen. Därefter tar vi avtryck för att tillverka skenor helt anpassade till dina käkar. Vid det andra besöket provar vi skenorna. Du får material och instruktioner och kan börja tandblekningen hemma. Det tar 7-10 dagar att uppnå önskat resultat.

Det kan förekomma biverkningar i form av ilningar och ökad känslighet under en period efter blekningen. Besvären går i dessa fall över successivt efter att behandlingen avslutats.

Tandblekning på kliniken med perfekt resultat/ före efter/Astondental