Responsive Menu
Add more content here...
+46 821 16 70 info@astondental.se

Invisalign: Den Diskreta Vägen till Ett Vackrare Leende

Av Dr. Shahla Hassanzadeh, Tandläkare

Ett vackert leende är inte bara en glädje att se på, det kan också påverka vår självkänsla och vårt självförtroende i en positiv riktning. För många människor har traditionella tandställningar varit den enda lösningen för att räta ut tandraden och förbättra bettfunktionen. Men nu finns det en modern och diskret lösning som erbjuder fantastiska resultat utan att kompromissa med komfort och utseende – Invisalign.

Vad är Invisalign?

Invisalign är en revolutionerande tandregleringsmetod som använder skräddarsydda, genomskinliga plastskenor för att justera tänderna. Dessa skenor är speciellt designade för varje individ baserat på deras unika tandställningsbehov. Med regelbundna skiften av skenorna, som tillverkas i en progressiv sekvens, flyttar Invisalign försiktigt tänderna till sina önskade positioner över tiden.

Fördelar med Invisalign:

  1. Diskretion: En av de mest uppenbara fördelarna med Invisalign är dess diskretion. De genomskinliga skenorna är knappt märkbara, vilket gör att du kan rätta till dina tänder utan att behöva oroa dig för den estetiska påverkan av traditionella metallspännen.
  2. Komfort: Invisalign-skenorna är tillverkade av mjuk och behaglig plast, och de orsakar sällan de obehag eller sår som ibland är förknippade med traditionella spännen och trådar.
  3. Enkel Underhåll: Det är lätt att ta bort Invisalign-skenorna vid måltider och vid tandborstning, vilket gör det enkelt att upprätthålla god munhygien under behandlingen.
  4. Snabbare Resultat: Många patienter upplever att Invisalign ger snabbare resultat än traditionella tandställningar, även om det varierar beroende på varje individs unika situation. Samt att väldigt sällan behövs en tandutdragning vilket är ett måste i de flesta fall vid den traditionella tandställningen.
  5. Allsidig Användning: Invisalign kan användas för att korrigera en mängd olika tandställningsproblem, inklusive över- eller underbett, korsbett och trånga eller glesa tänder.

Är Invisalign Rätt för Dig?

Invisalign är ett utmärkt alternativ för många patienter som önskar förbättra sin tandställning och leende. Dock är det viktigt att konsultera med en erfaren tandläkare eller ortodontist för att avgöra om Invisalign är rätt för din specifika situation. En noggrann utvärdering och en skräddarsydd behandlingsplan kommer att hjälpa till att säkerställa att du får de resultat du önskar.

Slutsats:

Invisalign har förändrat tandregleringsvärlden genom att erbjuda en diskret, bekväm och effektiv metod för att uppnå ett vackert leende. Det är en fantastisk lösning för människor i alla åldrar som vill förbättra både sin tandhälsa och sitt självförtroende. Om du överväger tandreglering och värdesätter diskretion och komfort, är Invisalign definitivt värt att överväga.

Vi på vår klinik är här för att hjälpa dig med alla dina tandvårdsbehov, inklusive Invisalign-behandlingar. Tveka inte att kontakta oss för att diskutera hur Invisalign kan hjälpa dig att uppnå det leende du alltid har drömt om. Vi ser fram emot att vara en del av din resa mot en strålande tandhälsa och ett självsäkert leende Tandställningen Invisalign är även känd som den osynliga tandställningen. Tack vare dess många fördelar så har denna plastskena blivit ett populärt alternativ till den mer vanliga tandställningen. Hos Astondental hjälper vi dig till en rakare tandrad genom den osynliga tandställningen.

Hur lång tid tar det? 

Till skillnad mot den traditionella tandställningen så tar det kortare tid att räta ut tänderna på kortare tid. Hela processen med Invisalign tar i genomsnitt 3–12 månader och vid mer komplicerade fall kan det ta 9-18 månader, där du vanligen besöker din tandläkare var 6e vecka.

Tandställningen Invisalign är även känd som den osynliga tandställningen. Tack vare dess många fördelar så har denna plastskena blivit ett populärt alternativ till den traditionella tandställningen. Hos Astondental hjälper vi dig till en rakare tandrad genom den osynliga tandställningen.

 

Hur fungerar Invisalign?

Inför din behandlingsplan så kommer du, tillsammans med tandläkare Shahla Hassanzadeh, att diskutera dina önskemål. Sedan görs en 3D scanning av dina tänder. När ditt fall lämnats in till Align Technology kommer vi att få se en 3D-modell, en så kallad Clincheck, Denna animerade  video kommer att visa slutresultatet av din behandling. Tillsammans granskar vi denna för att se så den stämmer med det resultat som önskas.

Varje skena bärs sedan i ca 1-2 veckor vardera, tills dina tänder når sitt slutliga läge. En viss, kortvarig irritation eller spänning kan uppstå varje gång du byter plastskena. Emellertid är detta obehag betydligt mindre än den med traditionella metalltandställningar. Du kan även uppleva mindre talsvårigheter, men även detta mycket kortvarigt.

Vill du veta mer om denna behandling? Kolla in vår video om tandställningen.

Kostnad för Invisalign

Många tror att Invisalign kostar mycket mer än vad traditionella tandställningar kostar. Men överraskande nog så ligger priserna på en relativt jämn nivå. Kostnaden för Invisalign är något högre än den traditionella tandställningen, detta på grund av laboratorieavgiften.

Vid mindre avvikelser kan istället skalfasader vara ett alternativ av behandling. Kontakta oss gärna vid frågor och funderingar, så bokar vi in ett möte för att fastställa dina behov.

Astondental – tandläkarkliniken för ett självklart val när du ska genomgå Invisalign i Stockholm!

Före & efter bilder med Invisalign

Invisalign-osynlig-tandstallning-before-after-1
Invisalign-osynlig-tandstallning-before-after-2
Invisalign-osynlig-tandstallning-before-after-3
Invisalign-osynlig-tandstallning-before-after-4
Invisalign-osynlig-tandstallning-before-after-5

Vill du veta mer om denna behandling? Kolla in vår video om tandställningen.