+46 821 16 70 info@astondental.se

Invisalign

Tandställningen Invisalign är även känd som den osynliga tandställningen. Tack vare dess många fördelar så har denna plastskena blivit ett populärt alternativ till den mer vanliga tandställningen. Hos Astondental hjälper vi dig till en rakare tandrad genom den osynliga tandställningen.

Till skillnad mot den traditionella tandställningen så använder sig Invisalign av en serie osynliga och borttagbara skenor för att räta ut tänderna. Det ger dig ett bekvämare och mindre smärtsamt alternativ. En annan fördel som många uppskattar är att plastskenorna, till skillnad från tandställningar av metall, kan tas av för att äta, dricka, borsta tänderna och rengöra med tandtråd. En annan fördel är att behandlingen är kortare jämfört med den traditionella tandregleringen och sällan behöver man dra ut en tand. Hela processen med Invisalign tar i genomsnitt 9–18 månader, där du vanligen besöker din tandläkare var 6e vecka.

Hur fungerar Invisalign?

Inför din behandlingsplan så kommer du, tillsammans med tandläkare Shahla Hassanzadeh, att diskutera slutresultatet. När ditt fall lämnats in till Invisalign kommer du att få se en 3D-modell, en så kallad Clincheck, av dina tänder före och efter behandling. Tillsammans granskar ni denna för att se så den stämmer med det resultat som önskas.

Varje skena bärs sedan i ca 2 veckor vardera, tills dina tänder når sitt slutliga läge. En viss, kortvarig irritation kan uppstå varje gång du byter plastskena. Detta obehag är dock betydligt mindre än den med traditionella metalltandställningar. Du kan även uppleva mindre talsvårigheter, men även detta mycket kortvarigt.

Vill du veta mer om denna behandling? Kolla in vår video om tandställningen.

Kostnad för Invisalign

Många tror att Invisalign kostar mycket mer än vad traditionella tandställningar kostar. Men överraskande nog så ligger priserna på en relativt jämn nivå. Kostnaden för Invisalign är något högre än mer klassiska och tandfärgade tandställningar, detta på grund av laboratorieavgiften.

Vid mindre avvikelser kan istället skalfasader vara ett alternativ av behandling. Kontakta oss gärna vid frågor och funderingar, så bokar vi in ett möte för att fastställa dina behov.

Astondental – tandläkarkliniken för ett självklart val av Invisalign i Stockholm!

Före & efter bilder med Invisalign

Invisalign-osynlig-tandstallning-before-after-1
Invisalign-osynlig-tandstallning-before-after-2
Invisalign-osynlig-tandstallning-before-after-3
Invisalign-osynlig-tandstallning-before-after-4
Invisalign-osynlig-tandstallning-before-after-5