• Placeholder tandimplantat Tandimplantat bnimage1
  • Placeholder tandimplantat Tandimplantat bnimage2
  • Placeholder tandimplantat Tandimplantat bnimage3
  • Placeholder tandimplantat Tandimplantat bnimage4
  • Placeholder tandimplantat Tandimplantat bnimage5

Tandimplantat

Har du förlorat en eller flera tänder? Bär du obekväma proteser? Vi hjälper dig med tandimplantat. Vi arbetar enligt Straumann metoden. Det innebär att det bara behövs en operation och du behöver endast vänta 2-6 veckor på dina nya tänder! Hela implantatbehandlingen genomförs på vår klinik i centrala Stockholm av tandläkare Shahla Hassanzadeh som har mångårig erfarenhet av tandimplantat. Speciellt när du har friska kringliggande tänder rekommenderas varmt tandimplantat.

Gå till videon här

En alternativa metoder finns ex. Broar, läs mer om Broar här

Förlust av tand

Vid förlust av en eller flera tänder, och även i helt tandlösa käkar, kan de förlorade tänderna ersättas med tandimplantat. Fördelar med tandimplantat är bl.a. att du får fast förankrade tänder. Du undviker också att slipa ner andra tänder för att göra en bro och behöver inte utsätta kvarvarande tänder för den onödiga belastning det innebär att ha en protes. Med vår senaste röntgenutrustning kan vi mäta exakt benkvalitet och benmängd före operationen. Detta gör att vår tandläkare i förväg kan planera hur implantatet och tänderna ska se ut. Den utvecklade undersökningen, så kallad Orthophos Panoramaröntgen, genomförs på vår klinik på bara 14 sekunder . Därmed får du mycket lägre stråldos och även en lägre kostnad jämfört med andra metoder.

Tandimplantat Stockholm tandimplantat Tandimplantat image7

Operation vid ett tandimplantat

Vid otillräcklig benvolym gör vi benuppbyggnad med Bio Oss(benpulver) som gör att du slipper bentransplantation

tandimplantat Tandimplantat image3

Först sätts titanskruvarna på plats i käkbenet. Den behandlingen tar ca 1 timme och utförs under lokalbedövning och sedering. Sedering gör att du sover medan du opereras men är ingen narkos.

På Kliniken i Stockholm tandimplantat Tandimplantat image8

Hos Astondental

tandimplantat Tandimplantat image4

Efter 2-6 veckor installeras ett förlängningsrör på skruven, en sk distans. I vissa fall kan detta utföras samma dag som operationen ovan beroende på käkbenets kvalité

Utförandet tar ca. 1h tandimplantat Tandimplantat image6

Operation vid ett Tandimplantat

tandimplantat Tandimplantat image5

Efter 2-6 veckor installeras ett förlängningsrör på skruven, en sk distans. I vissa fall kan detta utföras samma dag som operationen ovan beroende på käkbenets kvalité.

Utslagen tand tandimplantat Tandimplantat image9

Före och efter bilder