• Placeholder  Amalgamsanering bnimage1
  • Placeholder  Amalgamsanering bnimage2
  • Placeholder  Amalgamsanering bnimage3
  • Placeholder  Amalgamsanering bnimage4
  • Placeholder  Amalgamsanering bnimage5
Amalgamsanering

Har du amalgamfyllningar kvar i munnen? Vi har lång erfarenhet av att genomföra säker amalgamsanering. Det är viktigt att behandlingen utförs på ett säkert sätt då vissa personer är väldigt känsliga och annars kan bli sjuka.

Många patienter beslutar sig för att byta ut sina amalgamfyllningar mot fyllningar i andra material. En del byter p.g.a. att det länge varit debatt om amalgam och kvicksilver medan andra önskar vita fyllningar av estetiska skäl. Vi rekommenderar i så fall att man byter sina gamla fyllningar mot nya i porslin. De håller bäst och har inga biverkningar. Man kan också byta till plastfyllningar som är ett billigare material med lägre hållfasthet.

Med vår Cerec 3 metod kan du i de flesta fall få porslinsfyllningar och kronor utförda vid ett behandlings tillfälle . Det innebär att du slipper temporära fyllningar och kronor och undviker långa behandlingstider.

Vi rekommenderar Dig att ta antioxidanter några veckor innan du påbörjar amalgamsaneringen. Som antioxidanter fungerar t.ex. multivitaminer, mineraltabletter och selen.

Amalgamsanering image12